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[第4章]

 第4章 脂質



第4章 脂質

Lowery, L. 2004. Dietary fat and sports nutrition: A primer. Journal of Sports Science and Medicine 3: 106-117.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の脂質とスポーツ栄養:入門書

飽和の程度

Mensink, R.P. 2005. Effects of stearic acid on plasma lipid and lipoproteins in humans. Lipids 40(12): 1201-1205.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおいてステアリン酸が血漿脂質およびリポタンパク質に及ぼす影響

Park, Y., K.J. Albright, W. Liu, J.M. Storkson, M.E. Cook, and M.W. Pariza. 1997. Effect of conjugated linoleic acid on body composition in mice. Lipids 32(8): 853-858.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:マウスにおいて、共役リノール酸が身体組成に及ぼす影響

Rasmussen, O.W., C.H. Thomsen, K.W. Hansen, M. Vesterlund, E. Winther, and K. Hermansen. 1995. Favourable effect of olive oil in patients with non-insulin-dependent diabetes. The effect on blood pressure, blood glucose and lipid levels of a high-fat diet rich in monounsaturated fat compared with a carbohydrate-rich diet. Ugeskr Laeger 157(8): 1028-1032.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:インスリン非依存型糖尿病患者におけるオリーブオイルの望ましい効果

Thomsen, C., O.W. Rasmussen, K.W. Hansen, M. Vesterlund, and K. Hermansen. 1995. Comparison of the effects on the diurnal blood pressure, glucose, and lipid levels of a diet rich in monounsaturated fatty acids with a diet rich in polyunsaturated fatty acids in type 2 diabetic subjects. Diabetic Medicine 12(7): 600-606.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:タイプ2糖尿患者において、一価不飽和脂肪酸の豊富な食事と多価不飽和脂肪酸の豊富な食事との間で、日中の血圧、グルコース、脂質レベルに及ぼす効果の比較

Boudreau, M.D., P.S. Chanmugam, S.B. Hart, S.H. Lee, and D.H. Hwang. 1991. Lack of dose response by dietary n-3 fatty acids at a constant ratio of n-3 to n-6 fatty acids in suppressing eicosanoid biosynthesis from arachidonic acid. American Journal of Clinical Nutrition 54(1): 111-117.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3とn-6の比率が一定の際に食事性のn-3脂肪酸の用量反応の欠如によるアラキドン酸からのエイコサノイドの生合成抑制

Calder, P. 2006. n-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1505S-1519S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3多価不飽和脂肪酸、炎症、炎症関連疾患

Kapoor, R., and Y.S. Huang. 2006. Gamma linolenic acid: An antiinflammatory omega-6 fatty acid. Current Pharmaceutical Biotechnology 7(6): 531-534.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ガンマリノレン酸:抗炎症性のオメガ6脂肪酸

Simopoulos, A. 2002. The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Biomedicine and Pharmacotherapy 56(8): 365-379.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:オメガ6/オメガ3必須脂肪酸の比率の重要性

必須脂肪酸

Arterburn, L.M., E.B. Hall, and H. Oken. 2006. Distribution, interconversion, and dose response of n-3 fatty acids in humans. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1467S-1476S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおけるn-3脂肪酸の分布、相互変換、用量反応

Innis, S. 2008. Dietary omega 3 fatty acids and the developing brain. Brain Research 1237: 35-43.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性のオメガ3脂肪酸と脳の発達

Hoffman, D.R., R.C. Theuer, Y.S. Castaneda, D.H. Wheaton, R.G. Bosworth, A.R. O’Connor, S.E. Morale, L.E. Wiedemann, and E.E. Birch. 2004. Maturation of visual acuity is accelerated in breast-fed term infants fed baby food containing DHA-enriched egg yolk. Journal of Nutrition 134(9): 2307-2313.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:DHA添加卵黄を含むベビーフード摂取により、母乳哺育乳児の視力の成熟が促進される

Weisinger, H.S., A.J. Vingrys, and A.J. Sinclair. 1996. The effect of docosahexaenoic acid on the electroretinogram of the guinea pig. Lipids 31(1): 65-70.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:モルモットにおいてドコサヘキサエン酸が網膜電図に及ぼす影響

Logan, A. 2003. Neurobehavioral aspects of omega-3 fatty acids: Possible mechanisms and therapeutic value in major depression. Alternative Medicine Review 8(4): 410-425.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:オメガ3脂肪酸の神経行動学的な側面:大うつ病における可能性のあるメカニズムと治療的な価値

Su, K.P., S.Y. Huang, C.C. Chiu, and W.W. Shen. 2003. Omega-3 fatty acids in major depressive disorder. A preliminary double-blind, placebo-controlled trial. European Neuropsychopharmacology 13(4): 267-271.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:大うつ病性障害におけるオメガ3脂肪酸。予備的な二重盲検プラセボコントロール試験

Browning, L. 2003. n-3 Polyunsaturated fatty acids, inflammation and obesity-related disease. Proceedings of the Nutrition Society 62(2): 447-453.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3多価不飽和脂肪酸、炎症、肥満関連疾患

Calder, P. 2006. n-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1505S-1519S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3多価不飽和脂肪酸、炎症、炎症関連疾患

Delarue, J., O. Matzinger, C. Binnert, P. Schneiter, R. Chiolero, and L. Tappy. 2003. Fish oil prevents the adrenal activation elicited by mental stress in healthy men. Diabetes and Metabolism 29(3): 289-295.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:健康な男性において魚油が心理的ストレスによって引き起こされる副腎の活性化を予防する

Breslow, J. 2006. n-3 fatty acids and cardiovascular disease. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1477S-1482S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3脂肪酸と心臓血管系疾患

Richter, W. 2003. Long-chain omega-3 fatty acids from fish reduce sudden cardiac death in patients with coronary heart disease. European Journal of Medical Research 8(8): 332-336.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:魚に由来する長鎖オメガ3脂肪酸が冠状動脈疾患患者における突然死を低減する

Breslow, J. 2006. n-3 fatty acids and cardiovascular disease. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1477S-1482S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3脂肪酸と心臓血管系疾患

Calder, P. 2006. n-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1505S-1519S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3多価不飽和脂肪酸、炎症、炎症関連疾患

Ehringer, W., D. Belcher, S.R. Wassall, and W. Stillwell. 1990. A comparison of the effects of linolenic (18:3 omega 3) and docosahexaenoic (22:6 omega 3) acids on phospholipid bilayers. Chemistry of Physics and Lipids 54(2): 79-88.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:リノレン酸(18:3 オメガ3)とドコサペンタエン酸(22:6 オメガ3)がリン脂質二重膜に及ぼす影響の比較

Su, H.M., L. Bernardo, M. Mirmiran, X.H. Ma, P.W. Nathanielsz, and J.T. Brenna. 1999. Dietary 18:3n-3 and 22:6n-3 as sources of 22:6n-3 accretion in neonatal baboon brain and associated organs. Lipids 34 Suppl: S347-S350.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒヒの新生児の脳および関連器官の増大における22:6n-3 の供給源としての、食事性の18:3n-3 および 22:6n-3

Muskiet, F.A., M.R. Fokkema, A. Schaafsma, E.R. Boersma, and M.A. Crawford. 2004. Is docosahexaenoic acid (DHA) essential? Lessons from DHA status regulation, our ancient diet, epidemiology and randomized controlled trials. Journal of Nutrition 134(1): 183-186.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ドコサヘキサエン酸(DHA)は必須なのか? DHA状態の調節から、祖先の食事、疫学、ランダム化コントロール試験までのレッスン

Breslow, J. 2006. n-3 fatty acids and cardiovascular disease. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1477S-1482S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3脂肪酸と心臓血管系疾患

Childs, C.E., M. Romeu-Nadal, G.C. Burdge, and P.C. Calder. 2008. Gender differences in the n-3 fatty acid content of tissues. Proceedings of the Nutrition Society 67(1): 19-27.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:組織におけるn-3脂肪酸含有量の性差

Arterburn, L.M., E.B. Hall, and H. Oken. 2006. Distribution, interconversion, and dose response of n-3 fatty acids in humans. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1467S-1476S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおけるn-3脂肪酸の分布、相互変換、用量反応

Morcos, N.C., and K. Camilo. 2001. Acute and chronic toxicity study of fish oil and garlic combination. International Journal for Vitamin and Nutrition Research 71(5): 306-312.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:魚油とニンニクの組み合わせについての急性および慢性毒性の研究

Institute of Medicine. 2002. Dietary reference intakes for energy, carbohydrate, fiber, fat, fatty acids, cholesterol, protein, and amino acids, 335-432. Washington, DC: National Academies Press.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:エネルギー、炭水化物、食物繊維、脂質、脂肪酸、コレステロール、タンパク質、アミノ酸の食事摂取基準

Simopoulos, A. 2002. The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Biomedicine and Pharmacotherapy 56(8): 365-379.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:オメガ6/オメガ3必須脂肪酸の比率の重要性

Mann, N.J., L.G. Johnson, G.E. Warrick, and A.J. Sinclair. 1995. The arachidonic acid content of the Australian diet is lower than previously estimated. Journal of Nutrition 125(10): 2528-2535.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:オーストラリアの食事に含まれるアラキドン酸は、過去に推定されていたよりも少ない

Meyer, B.J., N.J. Mann, J.L. Lewis, G.C. Milligan, A.J. Sinclair, and P.R. Howe. 2003. Dietary intakes and food sources of omega-6 and omega-3 polyunsaturated fatty acids. Lipids 38(4): 391-398.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:オメガ6およびオメガ3多価不飽和脂肪酸の摂取量と供給源

Perez-Jimenez, F., J. Lopez-Miranda, and P. Mata. 2002. Protective effect of dietary monounsaturated fat on arteriosclerosis: Beyond cholesterol. Atherosclerosis 163(2): 385-398.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の一価不飽和脂肪がアテローム性動脈硬化に及ぼす予防効果:コレステロールを超えて

コレステロール

McDonald, B. 2004. The Canadian experience: Why Canada decided against an upper limit for cholesterol. Journal of the American College of Nutrition 23(6 Suppl): 616S-620S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:カナダの経験:なぜカナダはコレステロール上限値について決断を下したのか

食事性脂質とパフォーマンス

Andersson, A., A. Sjodin, A. Hedman, R. Olsson, and B. Vessby. 2000. Fatty acid profile of skeletal muscle phospholipids in trained and untrained young men. American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism 279(4): E744-E751.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:トレーニングを積んだ、そしてトレーニングを行っていない若年男性における骨格筋のリン脂質の脂肪酸特性

Helge, J.W., B.J. Wu, M. Willer, J.R. Daugaard, L.H. Storlien, and B. Kiens. 2001. Training affects muscle phospholipid fatty acid composition in humans. Journal of Applied Physiology 90(2): 670-677.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおいてトレーニングは筋のリン脂質脂肪酸の組成に影響を及ぼす

Raatz, S.K., D. Bibus, W. Thomas, and P. Kris-Etherton. 2001. Total fat intake modifies plasma fatty acid composition in humans. Journal of Nutrition 131(2): 231-234.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおいて総脂質摂取が血漿中脂肪酸組成を調整する

Dorgan, J.F., J.T. Judd, C. Longcope, C. Brown, A. Schatzkin, B.A. Clevidence, W.S. Campbell, P.P. Nair, C. Franz, L. Kahle, and P.R. Taylor. 1996. Effects of dietary fat and fiber on plasma and urine androgens and estrogens in men: A controlled feeding study. American Journal of Clinical Nutrition 64(6): 850-855.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:男性において食事性の脂質および食物線維が血漿および尿中アンドロゲンおよびエストロゲンに及ぼす影響:統制された食事研究

Hamalainen, E.K., H. Adlercreutz, P. Puska, and P. Pietinen. 1983. Decrease of serum total and free testosterone during a low-fat high-fibre diet. Journal of Steroid Biochemistry 18(3): 369-370.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:低脂肪で食物繊維の豊富な食事を摂取中の血清中総・遊離テストステロンの減少

Reed, M.J., R.W. Cheng, M. Simmonds, W. Richmond, and V.H. James. 1987. Dietary lipids: An additional regulator of plasma levels of sex hormone binding globulin. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism 64(5): 1083-1085.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の脂質:性ホルモン結合グロブリンの血漿レベルに対する追加的なレギュレーター

Van Zant, R.S., J.M. Conway, and J.L. Seale. 2002. A moderate carbohydrate and fat diet does not impair strength performance in moderately trained males. Journal of Sports Medicine and Physical Fitness 42(1): 31-37.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中程度の炭水化物および脂質食は、中程度にトレーニングを積んだ男性において筋力パフォーマンスを阻害しない

運動の燃料としての脂質

Brooks, G.A. 1997. Importance of the “crossover” concept in exercise metabolism. Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology 24(11): 889-895.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:運動代謝における「クロスオーバー」の考え方の重要性

Klein, S., E.F. Coyle, and R.R. Wolfe. 1994. Fat metabolism during low-intensity exercise in endurance-trained and untrained men. American Journal of Physiology 267(6) Pt 1: E934-940.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:持久的なトレーニングを積んだ男性と積んでいない男性における低強度運動中の脂質代謝

Sidossis, L.S., A. Gastaldelli, S. Klein, and R.R. Wolfe. 1997. Regulation of plasma fatty acid oxidation during low- and high-intensity exercise. American Journal of Physiology 272(6) Pt 1: E1065-1070.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:低強度および高強度運動中における、血漿中脂肪酸の酸化の調節

Lowery, L. 2004. Dietary fat and sports nutrition: A primer. Journal of Sports Science and Medicine 3: 106-117.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の脂質とスポーツ栄養:入門書

ファットローディング

van Loon, L.J., R. Koopman, R. Manders, W. van der Weegen, G.P. van Kranenburg, and H.A. Keizer. 2004. Intramyocellular lipid content in type 2 diabetes patients compared with overweight sedentary men and highly trained endurance athletes. American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism 287(3): E558-E565.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:タイプ2糖尿病患者における過体重の座業中心の男性と高度にトレーニングを行った持久的競技選手の間での筋細胞内脂肪含有量の比較

Fleming, J., M.J. Sharman, N.G. Avery, D.M. Love, A.L. Gomez, T.P. Scheett, W.J. Kraemer, and J.S. Volek. 2003. Endurance capacity and high-intensity exercise performance responses to a high fat diet. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism 13(4): 466-478.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:持久的能力と高強度運動パフォーマンスの高脂肪食に対する応答

Zderic, T.W., C.J. Davidson, S. Schenk, L.O. Byerley, and E.F. Coyle. 2004. High-fat diet elevates resting intramuscular triglyceride concentration and whole body lipolysis during exercise. American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism 286(2): E217-E225.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:高脂肪食が安静時筋内トリグリセリド濃度および運動中の全身の脂肪分解を高める

Fleming, J., M.J. Sharman, N.G. Avery, D.M. Love, A.L. Gomez, T.P. Scheett, W.J. Kraemer, and J.S. Volek. 2003. Endurance capacity and high-intensity exercise performance responses to a high fat diet. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism 13(4): 466-478.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:持久的能力と高強度運動パフォーマンスの高脂肪食に対する応答

Hargreaves, M., J. Hawley, and A. Jeukendrup. 2004. Pre-exercise carbohydrate and fat ingestion: Effects on metabolism and performance. Journal of Sports Science and Medicine 22: 31-38.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:運動前の炭水化物および脂質の摂取:代謝およびパフォーマンスに及ぼす影響

Stepto, N. 2002. Effect of short term fat adaptation on high intensity training. Medicine and Science in Sports and Exercise 34: 449-455.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:短期的な脂質適応が高強度トレーニングに及ぼす影響

Williams, M. 2005. Nutrition for health, fitness and sport. New York: McGraw-Hill.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:『健康、フィットネス、スポーツのための栄養』

競技選手のための脂質サプリメント

Boudreau, M.D., P.S. Chanmugam, S.B. Hart, S.H. Lee, and D.H. Hwang. 1991. Lack of dose response by dietary n-3 fatty acids at a constant ratio of n-3 to n-6 fatty acids in suppressing eicosanoid biosynthesis from arachidonic acid. American Journal of Clinical Nutrition 54(1): 111-117.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3とn-6の比率が一定の際に食事性のn-3脂肪酸の用量反応の欠如によるアラキドン酸からのエイコサノイドの生合成抑制

Endres, S., R. Ghorbani, V. Kelley, K. Georgilis, G.J. Lonnemann, J. van der Meer, J. Cannon, T. Rogers, M. Klempner, and P. Weber. 1989. The effect of dietary supplementation with n-3 polyunsaturated fatty acids on the synthesis of interleukin-1 and tumor necrosis factor by mononuclear cells. New England Journal of Medicine 320(5): 265-271.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3多価不飽和脂肪酸を含む食事性のサプリメント摂取が単核細胞によるインターロイキン-1および腫瘍壊死因子の合成に及ぼす影響

Kremer, J., W. Jubiz, A. Michalek, R. Rynes, L. Bartholomew, J. Bigaouette, M. Timchalk, D. Beeler, and L. Lininger. 1987. Fish-oil fatty acid supplementation in active rheumatoid arthritis: A double-blinded, controlled, crossover study. Annals of Internal Medicine 106: 497-503.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:活動的なリウマチ性関節炎患者における魚油脂肪酸サプリメント摂取:二重盲検、統制、クロスオーバー研究

魚油(フィッシュオイル)

Lowery, L. 2004. Dietary fat and sports nutrition: A primer. Journal of Sports Science and Medicine 3: 106-117.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の脂質とスポーツ栄養:入門書

Breslow, J. 2006. n-3 fatty acids and cardiovascular disease. American Journal of Clinical Nutrition 83(6 Suppl): 1477S-1482S.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3脂肪酸と心臓血管系疾患

Simopoulos, A. 2007. Omega-3 fatty acids and athletics. Current Sports Medicine Reports 6(4): 230-236.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:オメガ3脂肪酸と競技

Curtis, C.L., C.E. Hughes, C.R. Flannery, C.B. Little, J.L. Harwood, and B. Caterson. 2000. n-3 fatty acids specifically modulate catabolic factors involved in articular cartilage degradation. Journal of Biological Chemistry 275(2): 721-724.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:関節軟骨の分解に関与する異化因子をn-3脂肪酸が特異的に調節する

Fernandes, G., R. Lawrence, and D. Sun. 2003. Protective role of n-3 lipids and soy protein in osteoporosis. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 68(6): 361-372.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:n-3脂質と大豆タンパク質が骨粗鬆症において果たす予防的な役割

Mickleborough, T.D., R.L. Murray, A.A. Ionescu, and M.R. Lindley. 2003. Fish oil supplementation reduces severity of exercise-induced bronchoconstriction in elite athletes. American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine 168(10): 1181-1189.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:魚油サプリメント摂取は、一流競技選手における運動誘発性気管支収縮の重症度を低減する

Bastard, J.P., M. Maachi, C. Lagathu, M.J. Kim, M. Caron, H. Vidal, J. Capeau, and B. Feve. 2006. Recent advances in the relationship between obesity, inflammation, and insulin resistance. European Cytokine Network 17(1): 4-12.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:肥満、炎症、インスリン抵抗性の間の関係についての最近の発展

Cannon, J.G., M.A. Fiatarone, M. Meydani, J. Gong, L. Scott, J.B. Blumberg, and W.J. Evans. 1995. Aging and dietary modulation of elastase and interleukin-1 beta secretion. American Journal of Physiology 268(1 Pt 2): R208-213.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:エラスターゼおよびインターロイキン-1β分泌の加齢と食事性の調整

Lenn, J., T. Uhl, C. Mattacola, G. Boissonneault, J. Yates, W. Ibrahim, and G. Bruckner. 2002. The effects of fish oil and isoflavones on delayed onset muscle soreness. Medicine and Science in Sports and Exercise 34(10): 1605-1613.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:魚油とイソフラボンが遅発性筋痛に及ぼす影響

Phillips, T., A.C. Childs, D.M. Dreon, S. Phinney, and C. Leeuwenburgh. 2003. A dietary supplement attenuates IL-6 and CRP after eccentric exercise in untrained males. Medicine and Science in Sports and Exercise 35(12): 2032-2037.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:トレーニングを積んでいない男性において、サプリメントが伸張性エクササイズ後のIL-6およびCPRを低減させる

共役リノール酸

Pariza, M., Y. Park, and M. Cook. 2001. The biologically active isomers of conjugated linoleic acid. Progress in Lipid Research 40: 283-298.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:共役リノール酸の生物学的に活性化されたイソマー

Park, Y., K.J. Albright, W. Liu, J.M. Storkson, M.E. Cook, and M.W. Pariza. 1997. Effect of conjugated linoleic acid on body composition in mice. Lipids 32(8): 853-858.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:マウスにおいて、共役リノール酸が身体組成に及ぼす影響

Pariza, M., Y. Park, and M. Cook. 2001. The biologically active isomers of conjugated linoleic acid. Progress in Lipid Research 40: 283-298.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:共役リノール酸の生物学的に活性化されたイソマー

Terpstra, A.H. 2004. Effect of conjugated linoleic acid on body composition and plasma lipids in humans: An overview of the literature. American Journal of Clinical Nutrition 79(3): 352-361.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおいて、共役リノール酸が身体組成および血漿中脂質に及ぼす影響:文献における概要

Lowery, L. 1999. Effects of conjugated linoleic acid on body composition and strength in novice male bodybuilders. In: International Conference on Weight Lifting and Strength Training conference book, edited by K. Hakkinen, 241-242. Lahti, Finland: Gummerus.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:初心者男性ボディビルダーにおいて共役リノール酸が身体組成および筋力に及ぼす影響。書籍『ウェイトリフティングおよびストレングストレーニング国際カンファレンス、カンファレンスブック』より

Terpstra, A.H. 2004. Effect of conjugated linoleic acid on body composition and plasma lipids in humans: An overview of the literature. American Journal of Clinical Nutrition 79(3): 352-361.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ヒトにおいて、共役リノール酸が身体組成および血漿中脂質に及ぼす影響:文献における概要

Ahrén, B., A. Mari, C.L. Fyfe, F. Tsofliou, A.A. Sneddon, K.W. Wahle, M.S. Winzell, G. Pacini, and L.M. Williams. 2009. Effects of conjugated linoleic acid plus n-3 polyunsaturated fatty acids on insulin secretion and estimated insulin sensitivity in men. European Journal of Clinical Nutrition 63(6): 778-786.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:男性において共役リノール酸+n-3多価不飽和脂肪酸がインスリン分泌および推定インスリン感受性に及ぼす影響

Wang, Y.W., and P.J. Jones. 2004. Conjugated linoleic acid and obesity control: Efficacy and mechanisms. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders 28(8): 941-955.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:共役リノール酸と肥満のコントロール:有効性とメカニズム

Whigham, L.D., A.C. Watras, and D.A. Schoeller. 2007. Efficacy of conjugated linoleic acid for reducing fat mass: A meta-analysis in humans. American Journal of Clinical Nutrition 85(5): 1203-1211.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:共役リノール酸が脂肪量低減に及ぼす有効性:ヒトにおけるメタ分析

中鎖脂肪酸

Horowitz, J.F., R. Mora-Rodriguez, L.O. Byerley, and E.F. Coyle. 2000. Preexercise mediumchain triglyceride ingestion does not alter muscle glycogen use during exercise. Journal of Applied Physiology 88(1): 219-225.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:運動前の中鎖脂肪酸摂取は、運動中の筋グリコーゲン使用に変化を生じさせない

Vistisen, B., L. Nybo, X. Xu, C.E. Hoy, and B. Kiens. 2003. Minor amounts of plasma mediumchain fatty acids and no improved time trial performance after consuming lipids. Journal of Applied Physiology 95(6): 2434-2443. Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:脂質摂取後におけるわずかな量の血漿中の中鎖脂肪酸、タイムトライアルのパフォーマンス改善なし

Zderic, T.W., C.J. Davidson, S. Schenk, L.O. Byerley, and E.F. Coyle. 2004. High-fat diet elevates resting intramuscular triglyceride concentration and whole body lipolysis during exercise. American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism 286(2): E217-E225.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:高脂肪食が安静時筋内トリグリセリド濃度および運動中の全身の脂肪分解を高める

Calabrese, C., S. Myer, S. Munson, P. Turet, and T.C. Birdsall. 1999. A cross-over study of the effect of a single oral feeding of medium chain triglyceride oil vs. canola oil on postingestion plasma triglyceride levels in healthy men. Alternative Medicine Review 4(1): 23-28.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:健康な男性における中鎖脂肪トリグリセリド油 vs. キャノーラ油の単回摂取が摂取後の血漿トリグリセリドレベルに及ぼす影響

Jeukendrup, A.E., J.J. Thielen, A.J. Wagenmakers, F. Brouns, and W.H. Saris. 1998. Effect of medium-chain triacylglycerol and carbohydrate ingestion during exercise on substrate utilization and subsequent cycling performance. American Journal of Clinical Nutrition 67(3): 397-404.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:運動中の中鎖トリアシルグリセロールおよび炭水化物の摂取が基質利用とその後に続く自転車パフォーマンスに及ぼす影響

Aoyama, T., N. Nosaka, and M. Kasai. 2007. Research on the nutritional characteristics of medium-chain fatty acids. Journal of Medical Investigation 54(3-4): 385-388.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中鎖脂肪酸の栄養的特徴に関する研究

Takeuchi, H., S. Sekine, K. Kojima, and T. Aoyama. 2008. The application of medium-chain fatty acids: Edible oil with a suppressing effect on body fat accumulation. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition 17 Suppl 1: 320-323.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中鎖脂肪酸の適用:脂肪蓄積を抑制する効果を持つ食用油

Horvath, P.J., C.K. Eagen, N.M. Fisher, J.J. Leddy, and D.R. Pendergast. 2000. The effects of varying dietary fat on performance and metabolism in trained male and female runners. Journal of the American College of Nutrition 19(1): 52-60.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:トレーニングを積んだ男女ランナーにおいて、食事性脂質の差異がパフォーマンスおよび代謝に及ぼす影響

Lowery, L. 2004. Dietary fat and sports nutrition: A primer. Journal of Sports Science and Medicine 3: 106-117.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の脂質とスポーツ栄養:入門書

Venkatraman, J.T., X. Feng, and D. Pendergast. 2001. Effects of dietary fat and endurance exercise on plasma cortisol, prostaglandin E2, interferon-gamma and lipid peroxides in runners. Journal of the American College of Nutrition 20(5) (Oct): 529-536.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:食事性の脂質および持久的運動がランナーにおける血漿中コルチゾール、プロスタグランジンE2、インターフェロンγ、脂質ペルオキシドに及ぼす影響

Venkatraman, J.T., J. Leddy, and D. Pendergast. 2000. Dietary fats and immune status in athletes: Clinical implications. Medicine and Science in Sports and Exercise 32(7 Suppl): S389-S395.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:競技選手における食事性の脂質と免疫状態:臨床的な意義

構造化トリグリセリド

Aoyama, T., N. Nosaka, and M. Kasai. 2007. Research on the nutritional characteristics of medium-chain fatty acids. Journal of Medical Investigation 54(3-4): 385-388.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中鎖脂肪酸の栄養的特徴に関する研究

Takeuchi, H., S. Sekine, K. Kojima, and T. Aoyama. 2008. The application of medium-chain fatty acids: Edible oil with a suppressing effect on body fat accumulation. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition 17 Suppl 1: 320-323.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中鎖脂肪酸の適用:脂肪蓄積を抑制する効果を持つ食用油

Lindgren, B.F., E. Ruokonen, K. Magnusson-Borg, and J. Takala. 2001. Nitrogen sparing effect of structured triglycerides containing both medium-and long-chain fatty acids in critically ill patients; a double blind randomized controlled trial. Clinical Nutrition 20(1): 43-48.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中鎖および長鎖脂肪酸を含む構造化トリグリセリドの窒素温存効果;二重盲検ランダム化コントロール試験

Piper, S.N., K.D. Rohm, J. Boldt, B. Odermatt, W.H. Maleck, and S.W. Suttner. 2008. Hepatocellular integrity in patients requiring parenteral nutrition: Comparison of structured MCT/LCT vs. a standard MCT/LCT emulsion and a LCT emulsion. European Journal of Anaesthesiology 25(7): 557-565.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:非経口栄養を必要とする患者における肝細胞の整合性:構造化MCT/LCT vs. 標準 MCT/LCT エマルジョン、 LCTエマルジョン

Flickinger, B.D., and N. Matsuo. 2003. Nutritional characteristics of DAG oil. Lipids 38(2): 129-132.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ジアシルグリセロール(DAG)油の栄養学的な特性

Flickinger, B.D., and N. Matsuo. 2003. Nutritional characteristics of DAG oil. Lipids 38(2): 129-132.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:ジアシルグリセロール(DAG)油の栄養学的な特性

専門的実践

Institute of Medicine. 2005. Dietary reference intakes for energy, carbohydrate, fiber, fat, fatty acids, cholesterol, protein, and amino acids. Washington, DC: National Academies Press.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:エネルギー、炭水化物、食物繊維、脂質、脂肪酸、コレステロール、タンパク質、アミノ酸の食事摂取基準(2005)

U.S. Department of Health and Human Services and U.S. Department of Agriculture. 2005. Dietary guidelines for Americans. Washington, DC: U.S. Government Printing Office.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:アメリカ人のための食事ガイドライン

Hawley, J.A., S.C. Dennis, F.H. Lindsay, and T.D. Noakes. 1995. Nutritional practices of athletes: Are they sub-optimal? Journal of Sports Science and Medicine 13: S75-S81.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:競技選手の栄養実践:彼らは最適未満なのか?

Van Zant, R.S., J.M. Conway, and J.L. Seale. 2002. A moderate carbohydrate and fat diet does not impair strength performance in moderately trained males. Journal of Sports Medicine and Physical Fitness 42(1): 31-37.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:中程度の炭水化物および脂質食は、中程度にトレーニングを積んだ男性において筋力パフォーマンスを阻害しない

Vogt, M., A. Puntschart, H. Howald, B. Mueller, C. Mannhart, L. Gfeller-Tuescher, P. Mullis, and H. Hoppeler. 2003. Effects of dietary fat on muscle substrates, metabolism, and performance in athletes. Medicine and Science in Sports and Exercise 35(6) (Jun): 952-960.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:競技選手における筋の基質、代謝、パフォーマンスに対する食事性脂質の影響

Mathews, E.M., and D.R. Wagner. 2008. Prevalence of overweight and obesity in collegiate American football players, by position. Journal of American College Health 57(1): 33-38.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:大学生アメリカンフットボール選手における、ポジションごとの過体重および肥満の率

Horvath, P.J., C.K. Eagen, N.M. Fisher, J.J. Leddy, and D.R. Pendergast. 2000. The effects of varying dietary fat on performance and metabolism in trained male and female runners. Journal of the American College of Nutrition 19(1): 52-60.Google Scholar検索
タイトル部分の試訳:トレーニングを積んだ男女ランナーにおいて、食事性脂質の差異がパフォーマンスおよび代謝に及ぼす影響

2019年7月、浅野


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